Bezoek de meest pittoreske wegen in de VS met een huurauto

VSDe pandemie van het coronavirus heeft nog steeds invloed op de internationale reisindustrie en er gelden voor verschillende bestemmingen in de wereld nog steeds verschillende COVID-19 beperkingen.

In zulke omstandigheden is een auto huren één van de veiligste manieren om via de pittoreskste wegen in de VS te reizen. Er is niets heerlijker dan je goedkope huurauto vol te laden met je favoriete snacks, de radio aan te zetten en te vertrekken op een ouderwetse roadtrip om in je huurauto de mooiste wegen in de Verenigde Staten te verkennen.

In de Verenigde Staten zijn veel autoverhuurders die je geweldige pakketten aanbieden. Je kan gemakkelijk een autoverhuur vergelijking uitvoeren op basis van de prijzen en de pakketten die ze aanbieden. Vergelijk dus huurauto’s en maak je klaar om met je huurauto aan je roadtrip te beginnen.

Om te beginnen is het aan te bevelen dat je een auto huurt en begint aan de Pacific Coast Highway in Californië. Bij Californië denk je het eerst aan kilometerslange gouden zandstranden. Maar de rit over de Pacific Coast Highway, ook bekend als Highway 1, van San Diego tot aan de noordkust van de staat richting San Francisco betreft geen stranden. Je krijgt adembenemende uitzichten op hoge sequoia bomen, historische bruggen, rotsachtige kustlijnen en nog veel meer moois terwijl je in alle vroegte rondrijdt.

Wat je ook doet, vergeet niet in je huurauto de iconische 17-Mile Drive langs Pebble Beach mee te pikken.

Laten we van Californië verder rijden naar Florida. Maak je keuze uit een groot aantal autoverhuurbedrijven voor interstate huurauto’s. In Florida is de meest panoramische weg de Overseas Highway.

Als je enkele van de plaatselijke uitzichten van Florida wilt zien, loopt deze weg van ruim 170km vlak langs de oceaan en voert je door de Florida Keys. Bekijk tijdens het rijden met je goedkope huurauto zeker ook de Old Seven Mile Bridge, die Knights Key met Little Duck Key verbindt. Deze brug was bij de bouw in 1912 een belangrijk architectonisch hoogstandje en is een must-see als je in de buurt passeert.

Als je op reis bent om de mooiste wegen van de VS te bekijken, mag je ook de US Route 163, die de staten Arizona en Utah met elkaar verbindt, niet overslaan. Deze weg is een aanrader om met je huurauto te ontdekken, vooral als je cabriolet kan huren. Het uitzicht op Monument Valley dat je vanaf deze weg krijgt is één van de grootste redenen waarom je deze rit wil maken. De US Route 163 brengt je via Kayenta in Arizona naar Bluff in Utah.

Er zijn nog veel meer panoramische wegen in de VS. Enkele andere road trips die je met je huurauto kan maken zijn:

  • De Hana Highway in Hawaii – deze route loopt van Kahului naar Hana in Hawaii.
  • Beartooth Highway in Montana en Wyoming – de route loopt van het zuiden van Red Lodge naar de noordoostelijke ingang van Yellowstone.
  • Cascade Loop in Washington – de route begint bij Everett en eindigt daar ook.
  • Kancamagus Highway in New Hampshire – de route loopt van Lincoln naar Conway.