Huur een auto en bezoek de beste wijngaarden & wijnhuizen in Griekenland

Griekenland staat bekend om de zonnige kustlijn en de rijke historie. Het maken van wijn dateert uit de oudheid van dit land en de Griekse wijn is wereldberoemd (vooral in het Middellandse Zeegebied) vanwege de hoge kwaliteit en smaak. Er zijn veel regio’s in Griekenland die wijn produceren en de thuisbasis zijn van veel prachtige, fascinerende wijngaarden en wijnhuizen.

GriekenlandAls je de beste wijngaarden en wijnhuizen in Griekenland wil bezoeken, dan kun je dit het best met een huurauto doen. Er zijn veel autoverhuurbedrijven in Griekenland die veel goedkope autoverhuuraanbiedingen aanbieden. Met de komst van technologie kun je vandaag gemakkelijk autohuurprijzen online vergelijken of zelfs een autohuurvergelijking maken zodra je in Griekenland aankomt. Met zoveel huurauto’s om uit te kiezen, zul je geen moeite hebben om de beste autoverhuurservice te vinden om deze prachtige wijngaarden en wijnmakerijen in Griekenland te verkennen.

Hier zijn enkele van de beste wijngaarden en wijnhuizen in Griekenland om te verkennen.

1. Wijnmakerij Lyrarakis

Deze door een familie gerunde wijnmakerij is een van de mooiste wijnmakerijen in Griekenland, gelegen in het prachtige bergdorp Alagna op Kreta. Deze wijnmakerij strekt zich uit over 14 hectare en is de thuisbasis van vele zeldzame lokale druivensoorten. Opererend vanaf 1966. Deze wijnmakerij is over de hele wereld beroemd geworden vanwege het doen herleven van de inheemse druivensoorten van Griekenland. Toeristen zijn van harte welkom om de wijnmakerij te bezoeken en te genieten van een speciale wijnproeverij terwijl je geniet van de prachtige wijngaard omringd door het majestueuze Lassithi-gebergte.

2. Wijnmakerij Douloufakis

Met een rijke geschiedenis is de wijnmakerij Douloufakis een van de eerste bedrijven op Kreta die wijn produceerde. Het wijnhuis is sinds 1930 in het bezit van de familie Douloufakis. Het prachtige landschap rondom dit wijnhuis is perfect voor wijnproeverijen en toeristen blijven deze plek het hele jaar door bezoeken. De wijnmakerij biedt ook veel cursussen aan over druivensoorten, de geschiedenis van deze wijnmakerij, de geschiedenis van wijngaarden in de Kretenzische regio en natuurlijk wijnproeverijen.

3. Wijnmakerij Papagiannakos

Neem je huurauto mee vanaf Kreta en ga door naar Markopoulos, dichtbij Athene, om de familie wijnmakerij Papagiannakos te bezoeken. Deze regio staat bekend vanwege de rijke wijn traditie. Deze wijnmakerij is de eerste bioklimatische wijnmakerij in Griekenland. Waar dit wijnhuis aanvankelijk gericht was op de Savatiano-variëteit, richt het zich nu op de Malagousia-variëteit. De Papagiannakos Winery is ook beroemd om de variëteiten Merlot en Cabernet Sauvignon.

4. Wijnmakerij Semeli

De Semeli Winery, opgericht in 1979, is ook een must om te bezoeken in het wijngebied van Koutsi, gelegen in Nemea, Peloponnesos. Het voordeel van een huurauto tijdens deze reis is dat je zorgeloos van het ene wijngebied naar het andere kunt zoeven. Dit indrukwekkende wijnhuis heeft een modern design en architectuur. Gelegen te midden van prachtige landschappen met vele culturele schatten en monumenten, is de Semeli Winery de perfecte plek voor elke wijnliefhebber. De wijnmakerij heeft ook veel discreet luxe gastensuites die toeristen een prachtig uitzicht bieden.

5. Wijnmakerij Kir Yianni

De Kir Yianni Winery ligt net buiten Thessaloniki en is eigendom van Boutaris. Dit wijnhuis staat bekend om de Xinomavro-variëteit, maar werkt ook met veel andere variëteiten. Het wijnhuis is gespecialiseerd in het combineren van technologie en traditie. De Kir Yianni Winery staat bekend om het produceren van enkele van de grootste Griekse wijnen in de regio.