Dingen te doen met een huurauto op Mauritius

MauritiusMauritius is één van de beste vakantiebestemmingen in de wereld qua eilanden. Omringd door het heldere water van de Indische Oceaan is het eiland Mauritius een plek die je, als strand liefhebber, bezocht moet hebben. Er zijn zoveel geweldige dingen te doen en zien in Mauritius dat je veel keus hebt. Van genieten van het prachtige witte strand tot avontuur op het gebied van watersport: alles kan op Mauritius.

De beste manier om de uitzichten in Mauritius te zien is met een huurauto, waarmee je kriskras door het prachtige landschap rijdt. Er zijn veel verhuurbedrijven op Mauritius en online kun je snel de prijzen met elkaar vergelijken. Veel touroperators kunnen je hier ook mee helpen, zodat er een goedkope huurauto op je wacht als je aankomt in dit paradijs.

Dit zijn de leukste dingen om met een huurauto te doen op Mauritius.

1. De hoofdstad van Mauritius bezoeken: Port Louis

Port Louis is de grootste stad (en de hoofdstad) van Mauritius en de beste plek om te bezoeken. Je kunt je huurauto in het centrum parkeren en door de pittoreske en kleurrijke centrale bazaar lopen. Je vindt hier exotische lokaal voedsel, lokaal gekweekte groente, kunst en veel souvenirs. Een rondleiding door deze koloniale stad is het beste om op Mauritius te doen.

2. Probeer diepzeevissen

Diepzeevissen is een favoriete activiteit in Mauritius. Je vindt veel speciale vissen rondom het eiland, inclusief gele tonijn, blauwe en zwarte marlijn en veel soorten haaien en barracuda’s. Er is zelfs de Marlin Word Cup die elk jaar van februari tot maart op Mauritius georganiseerd wordt. Hier worden veel wereldrecords vissen gemaakt.

3. Bekijk Black River Gorges National Park

Black River Gorges National Park ligt ten zuidwesten op het eiland en is het mooiste en grootste nationale park van Mauritius. Met weelderig groen regenwoud en prachtige heuvels, herbergt dit nationale park meer dan 300 soorten planten, vogels, gigantische fruitvleermuizen, apen, herten en vele andere dieren. De belangrijkste hoogtepunten van dit nationale park zijn de Alexandra Falls, Maccabee Viewpoint, Gorges Viewpoint en Piton de la Petite Riviere Noire.

4. Bezoek het Ile aux Aigrettes

Ile aux Aigrettes, gelegen op het zuidelijke deel van het eiland Mauritius, is een klein eilandje dat bestaat uit een oud kalkhoudend koraalrif. Het eilandje heeft de afgelopen jaren veel internationale erkenning gekregen vanwege de grote verscheidenheid aan planten die alleen hier groeien. Daarnaast vind je hier ook de zeldzaamste vogels ter wereld, waaronder de roze duif en torenvalk.

5. Duiken in het Blue Bay Marine Park

Het Blue Bay Marine Park is een van de beroemdste toeristische attracties van Mauritius. Met zijn kristalheldere azuurblauwe water en prachtige stranden, wil je hier nooit meer weg. Gelegen in het zuidoostelijke deel van het eiland, is dit de beste plek om te duiken, snorkelen, surfen, zeilen en verschillende watersporten te beoefenen. Met meer dan 50 verschillende soorten koralen die hier te vinden zijn, is het unieke netwerk van riffen in de Blue Bay een bezoek waard.