De 5 beste steden in Mexico om met een huurauto te bezoeken

Mexico is een veelzijdige toeristische bestemming waar voor iedereen wel iets te doen is. Van de bruisende hoofdstad tot de zandstranden van Tulum, Mexico is een paradijs voor bezoekers. Er is geen einde aan bruisende steden in Mexico die een rijke geschiedenis van cultuur, kunst, architectuur, traditie en design hebben. Met duizenden jaren geschiedenis, zijn de hier genoemde steden het beste van wat Mexico te bieden heeft.

Mexico staat erom bekend dat het een bloeiende autoverhuursector heeft. Dit komt omdat het huren van een auto de makkelijkste en snelste manier is om de verschillende steden van Mexico te verkennen. Voordat je een keuze maakt uit het grote aanbod van huurauto’s, kan je een vergelijking maken van de autoverhuurdiensten zodat je een goedkope huurauto kunt kiezen voor de duur van je verblijf. Het vergelijken van de autoverhuurdiensten zorgt er niet alleen voor dat je de perfecte huurauto vindt voor je budget en je noden, het is ook nog eens zeer eenvoudig en je kan het doen voor je afreist of vanuit je hotelkamer.

MexicoNu je helemaal klaar bent om de topsteden van Mexico te verkennen in je huurauto, volgt hieronder waar je naar toe moet gaan.

1. Mexico-Stad

Mexico-Stad is een van de meest dynamische steden ter wereld. Er heerst een elektrische sfeer in de stad die diep geworteld zit in haar verleden. Deze opwindende stad ligt op de plaats van Tenochtitlan, wat de hoofdstad van de Azteken was. Daarom is de stad zo rijk aan geschiedenis. Ook vandaag is Mexico-Stad de perfecte combinatie van oude Azteekse ruïnes, sierlijke Spaanse architectuur en het design van de 21e eeuw.

Er zijn meer dan 1000 musea en kunstgalerijen in de stad, vele restaurants en cafés, winkelcentra van wereldklasse en de mooiste groene ruimten ter wereld bekend als Chapultepec Park.

2. Oaxaca

De stad Oaxaca is een kleurenpracht met haar in koloniale stijl opgetrokken gebouwen die met een waaier van kleuren zijn bespat. Oaxaca staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege de rijke culturele en historische invloed. Deze stad was zeer belangrijk voor de oude Zapotec stam. De geplaveide straten met hun koloniale architectuur zijn de Spaanse invloed op de stad. De belangrijkste bezienswaardigheid van Oaxaca is de mooiste kerk van de stad, de Templo de Santo Domingo.

3. Guadalajara

Guadalajara is de op één na grootste stad van Mexico. De stad staat bekend om zijn vele musea, theaters, architectuur en zijn legendarische restaurants. De buitenwijk Tlaquepaque is beroemd om het winkelen en is een van de topbestemmingen voor het kopen van ambachtelijke goederen in Mexico. Jalisco in Guadalajara is dan weer de geboorteplaats van de Mariachi-muziek.

4. Puebla

Puebla is de stad die je moet bezoeken als je Cinco de Mayo wilt vieren. Deze stad staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege de prachtige koloniale architectuur en de iconische kathedraal. De stad is beroemd om zijn bijna 70 kerken in Centro Historico en meer dan 1000 gebouwen in koloniale stijl.

5. Cancun

De kosmopolitische stad Cancún is beroemd omdat het de hotelhoofdstad van Mexico is. Het is een bruisende metropool die beroemd is om zijn musea, restaurants en zijn haven. Vanuit de haven kan je een bezoek brengen aan Isla Mujeres. Ook het winkelaanbod in Cancún is uitstekend.