De meest mooie en schilderachtige wegen in Zwitserland

De meest mooie en schilderachtige wegen in ZwitserlandAls je jezelf ooit verdiept hebt in Zwitserland weet je dat het gezien wordt als de hemel op aarde. Maar weinig landen bezitten zoveel schoonheid als Zwitserland. Dat gezegd hebbende: als je er ooit bent zijn er 5 schilderachtige routes die je niet mag missen. Als je deze gereden hebt wil je zeker nog een keer. We gaan ze bespreken.

Voordat we dat doen: zorg ervoor dat je een auto huurt tijdens jouw reis. Je kunt de prijzen online vergelijken voordat je een auto reserveert. Het is verstandig om van tevoren te reserveren zodat je zeker weet dat de auto die je wil huren ook beschikbaar is. Er zijn veel autoverhuurbedrijven in Zwitserland die online verhuur aanbieden. Online een auto uitzoeken maakt het huren van een auto veel gemakkelijker. Je bespaart tijd en kunt het land veel relaxter ontdekken.

De meest schilderachtige wegen in Zwitserland:

De meest schilderachtige wegen in Zwitserland zijn vernoemd naar een aantal ven de meest belangrijke mensen in de Zwitserse geschiedenis. Hetzelfde geldt voor de selectie wegen die wij gemaakt hebben. Je gaat verstelt staan van de uitzichten vanaf deze wegen. Het zijn de volgende:

St. Gotthard Pass

Deze route is ongeveer 700 jaar geleden gelegd. Tot een paar honderd jaar geleden was de weg niet functioneel. Er was geen tunnel en de weg kon in de winter, vanwege de extreme sneeuwval, niet gebruikt worden. Je kunt nu in de winter gebruik maken van de tunnel. Deze weg biedt een fenomenaal uitzicht over bergen, bossen en meren. De spotlight van de weg is de Devil’s bridge.

Bernina Pass

Deze bergpas in Zwitserland staat bekend vanwege het prachtige uitzicht over de kleine dorpjes van het land. Je ziet talrijke kleine dorpjes aan beide kanten van de route. Achter deze dorpjes vind je een groene bergachtige omgeving (in de winter is het wit). Dit is een uitzicht dat je niet wil missen.

Julier Pass

Als je een berg beklimt die naast de Julier Pass ligt en wacht op de zonsopgang, word je beloond op een uitzicht dat niet van deze wereld is (of toch wel!). Geniet van de hemelse glans als je over deze weg rijdt en maak herinneringen met jouw geliefden.

Klausenpass

Deze route is avontuurlijk en spannend! Je hebt het gevoel alsof je op het einde van de wereld rijdt en je kunt deze ervaring niet onder woorden brengen. Deze route moet op jouw lijst staan als je naar Zwitserland gaat.

Hoewel dit de top van de schilderachtige wegen is zijn er veel andere wegen in Zwitserland de moeite waard om overheen te rijden. In Zwitserland ga je jezelf niet vervelen. Het land is echter meer dan alleen wegen. Als je naar Zwitserland gaat, zorg er dan voor dat je er het beste uithaalt. Alleen dan wordt het een ervaring die je niet vergeet.