De meest mooie routes en schilderachtige wegen in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is één van de meest mooie landen van de wereld. De natuur is in Nieuw-Zeeland op zijn hoogtepunt. Het is ook één van de toplanden die de recente pandemie hebben overwonnen en de zaken grotendeels onder controle hebben.

Als je van reizen houdt en je thuis gaat vervelen: reis naar Nieuw-Zeeland en geniet van deze reis. Het is leuk om in Nieuw-Zeeland een auto te huren en over de schilderachtige wegen te rijden. Je vindt alle verhuurbedrijven op het vliegveld. Je kunt vooraf de prijzen online vergelijken. Een auto huren is makkelijk in Nieuw-Zeeland en het verkeer is oké. Vergelijk alle autoverhuurbedrijven zodat je de beste deal kunt sluiten.

Laat ons je door een aantal geweldige wegen gidsen. Deze moet je absoluut ontdekken.

Nieuw-ZeelandDe top 4 meest schilderachtige wegen in Nieuw-Zeeland:

Hieronder staan een aantal wegen die je zeker bovenaan jouw lijstje moet zetten.

De beroemde Gateway to paradise:

De naam van deze weg spreekt voor zich. Het is een weg heel dichtbij de natuur. Langs deze weg ontdek je het ‘echte’ Nieuw-Zeeland. De weg is minder dan 50 kilometer lang en ligt tussen Queenstown en GlenOrchy.
Het is prachtig vanwege het bekende meer “Lake Wakatipu”. Dit meer ligt langs de weg. Je kunt op verschillende uitkijkpunten stoppen om foto’s te maken. In GlenOrchy maak je een wandeling met verbluffende uitzichten.

De Milford road: een weg die je niet mag missen:

Deze geweldige weg mag je niet missen als je in Nieuw-Zeeland bent. Dit is een echte toeristische attractie. De weg loopt van Te Anu tot het bekende Milford Sound.

  • De weg is gevuld met Alpine bomen (kerstbomen). Je kunt ontdekt onderweg verschillende uitzichtpunten.
  • De weg is minder dan 120 kilometer lang. Mirror view, Lake Marian en het hiking trial Key Summit zijn een aantal beroemde plekken langs deze weg.
  • In Milford Sound is ook veel te doen. Deze plaats biedt ook activiteiten onder water.

Al met al kun je een dag of twee zoet zijn op deze weg om het beste van de wereld te ontdekken.

Het hoge Crown Range:

Hier moet je zeker heen als je in Nieuw-Zeeland bent. Deze weg ligt tussen Queenstown en Wanaka en is één van de hoogste wegen van het land. Je rijdt hem in ongeveer 60 minuten. De weg is ongeveer 1200 meter hoog. Het is daarom belangrijk om een officieel rijbewijs te hebben om dit stuk van Nieuw-Zeeland te ontdekken.

Haast Pass voor natuurliefhebbers:

Als je een natuurliefhebber bent is deze weg voor jou gemaakt. De weg ligt tussen Wanaka en de Westkust van South Island. De weg is gevuld met bossen en groene landschappen. Je zult veel groene landschappen tegenkomen die ongerept zijn. Als het winderig is rij je langzaam over deze weg maar het geeft je een fantastische achtergrond voor foto’s.

Dit zijn een paar van de mooiste schilderachtige wegen in Nieuw-Zeeland. Als je naar Nieuw-Zeeland reist, houd deze wegen dan in jouw achterhoofd en geniet van al het moois dat dit land te bieden heeft.