De meest schilderachtige wegen in Italië: Top 5 beste routes om te bezoeken in Italië

ItaliëItalië staat bekend vanwege het toerisme. Het is de meest romantische en historische plaats van tijd. Het staat vol met monumenten, standbeelden en je vindt er veel traditioneel eten. Er is echter nog iets in Italië waar niemand je nog over verteld heeft.

Ja! De wegen in Italië zijn adembenemend. De meerderheid van de natuurfoto’s zijn gemaakt op en naast de wegen in Italië. Dit artikel gaat over Italië en zijn snelwegen die je zeker moet bezoeken als je een weekend naar Italië gaat. Als je een nieuwe bezoeker bent hier, dan moet je zeker een auto huren. Er zijn veel budgetvriendelijke autoverhuurbedrijven die geweldige aanbiedingen hebben met de beste auto’s. Huur een auto van een verhuurbedrijf zoals Green Motion, Ecovia, Avant Car, Payless, Italy Car Rent, Nomadcar, Elba By Car, Autovia Budget, WinRent, Alamo, Enterprise, Flizzr, InterRent, Avis, Sicily By Car, Dollar, Maggiore, Hertz, Thrifty, Goldcar, Locauto, Rhodium, Centauro, Ace, Autoclick, Surprice Optimorent Sixt, National, Firefly, Buchbinder, Europcar, Smile Rent, etc.

Van Florence naar Orvieto

De reis van Florence naar Orvieto neemt ongeveer twee dagen in beslag. Op de weg vind je de prachtige landschappen van Toscane. Je ziet er overal groen.

De weg naar Sicilië

Wist je dat Sicilië een van de meest schatrijke plaatsen is in Italië? Het is de plek met de meeste historische en archeologische uitzichten. De tunnels lopen onder rivieren door. Je kunt je voorstellen hoe gaaf het is om door het water te rijden met alleen bos om je heen. Sommige reizigers geven de voorkeur aan de motor maar als je een comfortabele reis wil, dan is een auto een perfecte oplossing.

Amalfi Kust

Dit is precies waar de meest romantische films en liedjes zijn opgenomen. De kust loopt van Salerno naar Vietri Sul Mare.

Meer Como

Waarom neem je de route naar het dorpje Como niet? Het meer is volledig omringd door bergen en Alpine bomen die je misschien alleen gezien hebt op schilderijen. Het wordt geadviseerd om alleen te rijden in plaats van met anderen zodat je vaak kunt stoppen onderweg.

Hoe plan je een reis naar Italië?

  • Een roadtrip naar Italië (of elke andere plek) vereist een aantal essentiële dingen op je checklist, zoals:
  • Een persoonlijke auto. Een huurauto zou een geweldige optie zijn, zodat je eenvoudig overal heen kunt rijden.
  • Een kaart of GPS die je over alle routes kan gidsen.
  • Check vooraf of je genoeg benzine hebt.
  • Bekijk of de auto volledig functioneert. Als je een huurauto huurt, dan zullen ze de auto zonder gebreken leveren.
  • Neem een tas met eten en snacks mee.

Laatste woorden:

Een reis is leuker als je een goed transportsysteem hebt. Vooral als je een roadtrip plant, dan is een persoonlijke auto echt perfect. Als je geen inwoner van Italië bent kun je een autoverhuurbedrijf zoeken, deze bieden vaak erg goede services. Het zal je ongeveer 20 of 30 dollar per dag kosten. Je kunt de auto’s huren op vliegvelden zoals Rome Fiumicino Airport, Car Rentel Rome Ciampino Airport, Milan Malpensa Airport, Naples Airport, Turin Caselle Airport, Palermo Airport, Genoa-Sestri Airport, Bologna Guglielmo Marconi Airport, etc.