De schilderachtigste wegen in Griekenland om te ontdekken met een huurauto

Griekenland is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in de wereld. Met zoveel geschiedenis en cultuur samengepakt in één plaats, is er veel te zien. Er is voor elk wat wils in Griekenland, van de adembenemende stranden, bergdorpjes, prachtige natuurparken, oude sites, wijngaarden en bloeiende wereldsteden. De beste manier om zoveel mogelijk te zien in één reis is om een auto te huren en een autotocht te maken vanuit Athene, Thessaloniki of vanaf het eiland Kreta.

GriekenlandHet hebben van een huurauto zal niet alleen zorgen dat je tijd bespaart, maar zal het ook mogelijk maken om meer plaatsen in Griekenland te verkennen. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven in Griekenland en het is een goed idee om de autoverhuurdiensten te vergelijken. Op deze manier heb je de keuze uit een grote verscheidenheid aan huurauto’s, zodat je het model, het merk en de prijs van je voorkeur kunt kiezen. Het vergelijken van de autoverhuurdiensten kan je zowel online doen voor je vertrekt of eenmaal je in de luchthaven bent aangekomen.

Eenmaal je de perfecte huurauto hebt gekozen, gaan we de schilderachtigste wegen van Griekenland ontdekken.

1. Van Athene naar Meteora

Deze schilderachtige rit van Athene, de hoofdstad van Griekenland, naar Meteora, dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, is een van de beste autoritten die je in Griekenland kan maken. Deze adembenemende panoramische rit brengt je naar Meteora, de grootste archeologische site in Griekenland en je kunt ook de zes kloosters op de kliffen in het Pindus-gebergte bezichtigen.

2. Van Athene naar Thessaloniki

Ook deze gemakkelijke rit van 500 kilometer van de hoofdstad naar de stad Thessaloniki is prachtig. Als je landinwaarts rijdt richting Lamia, kan je met je huurauto voor de nacht stoppen aan de stad Larissa, gelegen aan de oevers van de betoverende Pinios rivier. Rijd de volgende ochtend verder naar de kust bij de berg Olympus en bezoek het Museum van Koninklijke graven van Aigai-Vergina. In Thessaloniki aangekomen, parkeer je de huurauto en maak je een wandeling langs de kust terwijl je de prachtige Byzantijnse kerken bewondert.

3. Van Thessaloniki naar Alexandroupoli

Vanuit Thessaloniki is het drie uur rijden naar Alexandroupoli. Deze kustroute verbindt de westkant van Griekenland met het oosten en biedt enkele van de prachtigste uitzichten op zee. Er zijn veel historische stopplaatsen en prachtige stranden om onderweg te ontdekken. Onderweg kan je stoppen in het pittoreske Kavala of Serres. De stad Alexandroupoli is een badplaats die zeer dicht bij de Turkse grens ligt. Deze rit is perfect voor natuurliefhebbers, want je kunt de nabijgelegen moeraslanden van de Evros Delta zien. De wildernis van het Dadia National Park is een andere trekpleister.

4. Peloponnesos autotocht vanuit Athene

Peloponnesos ligt in het uiterste zuiden van Griekenland en deze road trip geeft je de perfecte gelegenheid om alle wonderen van het land te zien terwijl je op weg gaat naar Peloponnesos. Vanuit Nafpilo reis je naar de oude steden Sparta en Mystra terwijl je de prachtige Venetiaanse forten, besneeuwde bergen en enkele absoluut verbluffende ravijnen in je opneemt. De gouden zandstranden die je onderweg tegenkomt zijn gewoonweg beeldschoon.

5. Kreta road trip

Veel toeristen geven de voorkeur aan een huurauto om het eiland Kreta te verkennen. Bereid je voor op de verbazingwekkende bezienswaardigheden van slaperige heuveldorpjes, torenhoge bergen, afgelegen baaien en de vele heerlijke gerechten van Griekenland. Vanuit Heraklion kan je een bezoek brengen aan het oude Minoïsche paleis van Knossos om je tijdens de reis te overladen met geschiedenis.