Huur een auto en ontdek de mooiste wegen in Noorwegen

Huur een auto en ontdek de mooiste wegen in NoorwegenEr zijn talloze prachtige wegen in Noorwegen. Noorwegen telt bijna 20 panoramische routes die de natuurlijke schoonheid van het land het best tot zijn recht laten komen. Deze wegen zijn zelfs uitgeroepen tot Nationale Toeristische Routes en elk van deze routes is uniek, want ze brengen je door het spectaculaire landschap van Noorwegen.

De beste manier om de mooiste wegen in Noorwegen te verkennen, is door een auto te huren, zodat je gemakkelijker van de ene naar de andere plaats kan reizen. Je hebt keuze uit een groot aanbod van autoverhuurdiensten door een vergelijking van huurauto’s uit te voeren. Huurauto’s maken je leven gemakkelijker, want je hoeft je geen zorgen te maken over welk vervoermiddel je moet gebruiken om je volgende pittoreske bestemming te bereiken. Vergelijk bedrijven als National, Budget, Thrifty, Sixt, Alamo, Keddy By Europcar, Hertz, Avis, Enterprise en Europcar.

Hier zijn enkele van de mooiste routes in Noorwegen om met je goedkope huurauto te verkennen.

1. Atlanterhavsvegen of de Atlantische Oceaanweg

Deze karakteristieke zigzag weg in Noorwegen is bekend onder verschillende namen, o.a. Atlanterhavsvegen, Atlantische oceaan Weg, of Atlanterhavsveien. De weg loopt dwars door het land More og Romsdal en verbindt een archipel van vele kleine eilandjes en riffen.

Als je met een huurauto over Atlanterhavsvegen rijdt, kom je zo dicht bij de oceaan dat je bijna het gevoel hebt dat je op de golven van de oceaan zelf rijdt. Sterker nog, de golven komen soms zelfs over de weg tijdens een storm.

Als je zin hebt in een wandeling om foto’s te maken en het landschap te verkennen, dan kan je je huurauto parkeren op de aangrenzende vispaden die uitdrukkelijk voor dit doel aangelegd zijn. Je kan zelfs je hart ophalen bij het vissen als je wilt.

2. Geiranger-Trollstigen

Dit is het bekendste fjord van Noorwegen en ook UNESCO Werelderfgoed. Je rijdt hier echter niet heen om de fjord te zien. Het is juist de hele route die langs de Trollstigen naar de fjord loopt die de moeite waard is. Trollstigen bestaat uit 11 haarspeldbochten en als je niet erg ervaren bent in autorijden, is het beter om van de bezienswaardigheden te genieten vanaf één van de vele uitkijkpunten onderweg. Vanaf deze uitkijkpunten kan je de hele schoonheid van de vergezichten die zich voor je uitspreiden in je opnemen.

3. Andoya

Weinigen weten het, maar Noorwegen is de thuishaven van vele schitterende gouden stranden. Veel van de stranden liggen op het eiland Andoya. Langs deze pittoreske route rijden nadat je een auto gehuurd hebt is veel minder dramatisch dan over de Trollstigen. Je kan onderweg veel ontspannende stops maken en afhankelijk van het weer kan je zelfs zwemmen of kajakken bij één van de stranden. Bleik Beach is hier het populairste strand. Als je geluk hebt, krijg je ook een glimp te zien van adelaars, zeehonden en walvissen.

4. Hardangervidda

De Hardangervidda route geeft je een unieke kans om het grootste Noord-Europese hooggebergte plateau over te steken. Deze route is inderdaad een lust voor het oog en brengt je door een afwisselend landschap waar je prachtige gletsjers, watervallen, weelderige valleien en nog veel meer aantreft. In de vruchtbare valleien die je hier ziet, grazen veel rendieren en dat is prachtig om te zien.
Enkele andere pittoreske routes in Noorwegen die je met je goedkope huurauto kan bekijken, zijn:

  • Aurlandsfjellet
  • Helgelandskysten
  • Lofoten