Mooiste wegen in Schotland om te ontdekken met een huurauto

Mooiste wegen in SchotlandSchotland, met zijn ruige Atlantische kustlijn en indrukwekkende bergen en glooiende landerijen, bezorgt je één van de beste ritten met een huurauto. Sterker nog, een reis naar Schotland biedt enkele van de mooiste panoramische ritten in heel Europa. Kies een goedkope huurauto na het maken van een autovergelijking en bereid je GPS systeem voor om in huurauto’s te springen en meteen aan de prachtige Schotse roadtrip te beginnen.

Er zijn veel autoverhuurbedrijven verspreid over Schotland en als je eenmaal de prijzen en pakketten voor autoverhuur vergeleken hebt, ontdek je dat een huurauto de beste manier is om de indrukwekkende bergpassen en adembenemende lochs in Schotland te verkennen. Je kan een auto huren op luchthavens als Glasgow Abbotsinch Airport, Glasgow Prestwick Airport, Edinburgh Airport, Aberdeen International Airport, Dundee Riverside Airport, Inverness Dalcross Airport en Kirkwall Orkney Airport.

Hier zijn enkele van de mooiste wegen in Schotland

1. Reis van Glasgow naar Inveraray door de Rest and Be Thankful Pass

De rit die je van Glasgow naar Inveraray brengt, loopt over de route die de prachtige oever van Loch Lomond volgt. Dit is één van de beste wegen van Schotland om met eigen ogen de meest adembenemende natuurlijke uitzichten te aanschouwen. Terwijl je in je huurauto rijdt, passeer je de statige Arrochar Alps om het uitzichtpunt Rest and Be Thankful te bereiken dat in Glen Coe ligt.

Zet je huurauto aan de kant bij het uitzichtpunt en neem een pauze om hier te picknicken. Je kan er je benen strekken en ook enkele van de prachtigste vergezichten in je opnemen. Je kan van hieruit ook de oude militaire weg bekijken die onder de huidige weg loopt. De militaire weg werd in 1750 aangelegd door generaal Wade na de Jacobitische opstand van 1745 en is een historisch belangrijke plaats.

De totale afstand van deze panoramische weg is ongeveer 120 km en je doet er ongeveer anderhalf uur over om vanuit Glasgow Inveraray te bereiken.

2. Reis van Glasgow of Edinburgh naar Glencoe

De weg die je door Glen Coe (ook geschreven als Glencoe) voert is ongetwijfeld één van de mooiste en pittoreskste routes in Schotland. Als je je een weg baant door deze schitterende glen, zie je hoge bergen opdoemen. De meeste bezoekers houden ervan hun huurauto te parkeren bij het Glencoe Visitor Center om te ontdekken hoe de glen gevormd werd en ook allerlei unieke dingen over het gebied.

De route is ideaal voor bezoekers die met hun huurauto vanuit Glasgow of Edinburgh naar beneden rijden. Als je uit Glasgow komt, loopt de weg langs de oevers van Loch Lomond, terwijl je vanuit Edinburgh langs The Kelpies komt, dat zijn beroemde beelden van paarden en het beroemde Stirling Castle.

Deze prachtige route kan afgelegd worden in 2 uur 10 minuten als je uit Glasgow komt en in 2 uur 50 minuten als je uit Edinburgh komt.

3. Van Edinburgh naar St. Andrews door de East Neuk van Fife

Als je je goedkope huurauto startklaar hebt staan, moet je over de Forth Road Bridge naar Fife rijden en verder reizen over de fraaie kustweg rond de East Neuk. Je komt door vele mooie vissersdorpjes, langs lange stukken goudkleurig zand en je kan zelfs even pauzeren om een boottochtje naar het Isle of May te maken. Deze panoramische rit duurt ongeveer twee uur.