Ontdek de beste stranden in Australië met een huurauto

AustraliëAustralië heeft zo’n lange kustlijn dat het beroemd is om enkele van de beste stranden ter wereld. In feite zijn er meer dan 10.000 stranden in Australië. Sommige stranden zijn zo mooi en uitgestrekt of afgelegen dat je er gewoon kunt ontspannen in alle rust, terwijl sommige stranden de perfecte leefomgeving zijn voor veel zeedieren en andere wilde dieren.

Als je zoveel mogelijk stranden wilt bezoeken in de periode van je bezoek, is het het beste om een auto te huren. Het hebben van een huurauto tijdens je vakantie in Australië kan je reis veel eenvoudiger maken, omdat je gemakkelijk van de ene attractie naar de volgende kunt rijden. Om de beste deal te krijgen, moet je zeker de verschillende autoverhuurdiensten vergelijken. Je kan zelfs aan je hotel vragen om een vergelijking te maken van de autoverhuurdiensten en zo de beste en voordeligste huurauto vinden. Je kunt de auto op de luchthaven ophalen wanneer je aankomt of in de plaats waar je de eerste nacht verblijft.

Hier zijn enkele van de beste stranden van Australië die je moet ontdekken als je er met je huurauto langs rijdt.

1. Whitehaven Beach in Queensland

Dit wordt beschouwd als een van de mooiste stranden van Australië. Whitehaven Beach is een vier mijl lang strand op het eiland Whitsunday, dat misschien wel het zuiverste zand ter wereld heeft, met een zuiverheidsgraad van 98%. Het zand is hier zo fijn en stralend wit dat veel mensen het vergelijken met babypoeder. In contrast met het oogverblindende azuurblauwe water is dit strand een verplichte bezienswaardigheid.

2. Turquoise Bay in West-Australië

Gelegen aan de Coral Coast in West-Australië, is de toepasselijk genaamde Turquoise Bay het perfecte strand om te bezoeken met je huurauto. Turquoise Bay ligt op een steenworp afstand van het Ningaloo Reef, dat meer dan 500 vissoorten herbergt en is perfect om te snorkelen. Turquoise Bay is ook het beste strand om te ontspannen en te herbronnen, vanwege de afgelegen ligging.

3. Wineglass Bay in Tasmanië

Hoewel je Tasmanië niet meteen associeert met prachtige gouden zandstranden, is Wineglass Bay, in de vorm van een wijnglas, met zijn krijtwitte zand en saffierkleurige water, het perfecte strand om in Tasmanië te bezoeken.

De omringende roze-granietrotsen met een complete regenboog van kleuren zijn het hoogtepunt van dit strand. De Wineglass Bay ligt op slechts drie uur rijden van Hobart en is gelegen op het Freycinet Peninsula. Dus ook al krijg je het gevoel dat het strand helemaal afgelegen ligt, toch liggen enkele van de beste wijnhuizen van Australië op slechts een klein eindje rijden van hier. Dus als je je verveelt tijdens het zonnebaden, kun je altijd je goedkope huurauto pakken en naar deze wijnhuizen rijden.

Er zijn vele andere stranden in Australië die de moeite waard zijn en die je zeker moet bezoeken. Deze zijn onder andere:

  • Noosa Main Beach in Queensland
  • Blinky Beach in New South Wales
  • Cable Beach in West-Australië
  • Bells Beach in Victoria
  • 75 Mile Beach in Queensland
  • Bondi Beach in New South Wales
  • Palm Cove in Queensland
  • Cossies Beach in Cocos (Keeling) Islands
  • Twilight Beach in West-Australië

Met meer dan 60.000 kilometer kustlijn word je verwend met de keuzemogelijkheden maar is het ook niet eenvoudig kiezen welke stranden je zal bezoeken tijdens je ontdekkingstocht langs de zonovergoten Australische kustlijn.