Rijden door Wales – Bekijk de mooiste routes met een huurauto

WalesWales geniet bekendheid omdat het enkele van de mooiste autoritten van het VK heeft. Een road trip om de kust en het platteland te bekijken is een geweldige manier om deze fraaie plaats te verkennen. Je zal ongetwijfeld vaak aan de kant moeten om de adembenemende schoonheid van Wales te bewonderen. Wales staat zelfs bekend als de op twee na beste plaats voor automobilisten in het Verenigd Koninkrijk.

Als je een roadtrip plant om de mooiste wegen van Wales te bekijken, is de beste manier om dit te doen door één van de vele autoverhuurbedrijven in Wales te contacteren. Je kan aanbiedingen voor autoverhuur vergelijken en na een grondige vergelijking beslissen met welke huurauto je op pad gaat. Een kleine en goedkope huurauto kiezen is de beste optie zodat je je met gemak kan verplaatsen. Je vindt de meeste autoverhuurdiensten en de beste aanbiedingen op de luchthavens.

Hier zijn de beste routes om doorheen te rijden als je in Wales bent.

1. A4069 Black Mountain Pass

Deze prachtige panoramische weg wordt door de plaatselijke bevolking vaak de Top Gear weg genoemd, sinds Jeremy Clarkson voor de show over de weg reed. De Black Mountain Pass is een populaire route bij fietsers en automobilisten. Deze schitterende rit kan gecombineerd worden met een bezoek aan de Tywi Valley, die de meest pittoreske plek op de route is.

De route begint bij de kruising met de A474, ten noorden van Gwaun-Cae-Gurwen, en loopt door Lower Brynamman en Brynamman. De weg steekt ook de Black Mountain range over om bij Felindre bij Llangadog uit te komen. De route brengt je tot een hoogte van 500m boven zeeniveau.

Er zijn in dit gebied veel activiteiten om uit te proberen als je even een pauze wilt inlassen van het rijden met je huurauto, de populairste is kanoën.

2. Abergwesyn Pass

Nog één van de prachtigste autoritten in Wales is de Abergwesyn Pass, die je van Tregaron naar Llanwrtyd Wells voert. Deze weg is bekend om het woeste en kleurrijke landschap waar je doorheen rijdt – het voert je door dichte dennenbossen, heidevelden, beekjes en kliffen. De rit heeft ook een reeks haarspeldbochten die een coole naam hebben – de ‘Devil’s Staircase’. Door de haarspeldbochten en het heuvelachtige terrein is de weg niet ontworpen om met hoge snelheid te rijden. Er is een snelheidsbeperking van 30km/u op deze route ingesteld, dus het kan wat langer duren om de rit te voltooien. De tijdsbesteding is echter de moeite waard om het prachtige landschap rondom te bekijken.

Er zijn niet veel benzinestations op deze route, dus het is aan te raden de tank van je goedkope huurauto te vullen voor je vertrekt.

3. Snowdonia

Met een sprookjesachtige naam als Snowdonia is het gemakkelijk te raden dat Snowdonia een must-visit is als je een roadtrip door Wales maakt. Deze weg herbergt het eerste nationale park van Wales en biedt je een glimp van het ongerepte landschap en de statige bergen. Dit is geen erg lange road trip en je doet er ongeveer een uur en 30 minuten over om de rit te voltooien.

De route begint in Porthmadog aan de kust van Noord-Wales. Je kan even pauzeren van het rijden in je huurauto om de eigenzinnige villa in Italiaanse stijl van Portmeirion te bekijken.