Top 5 wijnregio’s die je niet mag missen bij een bezoek aan Frankrijk

Frankrijk is niet alleen één van de machtigste landen van Europa, maar staat ook bekend om een heleboel andere zaken. Eén van de dingen die Frankrijk een aantrekkelijk land maakt om te bezoeken is zijn goede wijn. We hebben de vrijheid genomen om de top 5 wijnregio’s in Frankrijk op te sommen die je moet bezoeken als je er tijd voor hebt.

Wij raden je ook aan om een auto te huren bij een autoverhuurdienst. Als je op zoek bent naar een huurauto, raden we je aan om de verschillende autoverhuurdiensten met elkaar te vergelijken. Dit zal je helpen om een goede huurauto voor je reis te vinden.

De beste wijnregio’s in Frankrijk om te bezoeken:

Deze regio’s zijn niet in een bepaalde volgorde gerangschikt, en we verontschuldigen ons bij voorbaat als je favoriete regio niet in deze lijst voorkomt. Deze lijst is persoonlijk en subjectief:

Bourgondië

Bourgondië is een gebied van ongeveer 160 km dat rijk is aan rode, witte en Bourgondische wijnen en de Gamay druif. Deze prachtige locatie is niet alleen een geweldige toeristische bestemming voor zijn wijn, maar ook voor zijn landschappen en uitzichten die doen denken aan een wereld van enkele honderden jaren geleden. Enkele van de meest populaire wijnen in de Bourgogne zijn Domaine Henri Delagrange Les Bertins Premier Cru, Albert Bichot Domaine du Pavillon en Jean-Marc Brocard Butteaux Premier Cru.

Top 5 wijnregio's die je niet mag missen bij een bezoek aan FrankrijkBordeaux

Je kan Frankrijk niet bezoeken zonder Bordeaux en Bourgondië te verkennen. Deze twee zijn drie van de steunpilaren die de wijncirkel van Frankrijk vervolledigen. Bordeaux is één van de mooiste bestemmingen om wijn te proeven in een natuurlijke omgeving. Je kan zelfs de meest zeldzame wijnen in deze regio vinden. Bordeaux herbergt ook ’s werelds enige stad van de wijn, die geen introductie nodig heeft. Je moet zeker eens kennismaken met hun Lafite Rothschild en Chateau Petrus.

Provence

De Provence is één van die prachtige wijnstreken in Frankrijk die iedereen minstens één keer in zijn leven moet gezien hebben. De regio is vooral bekend om zijn mooie lichte rosé. Als je op zoek bent naar een luxueuze ervaring met Instagrammable foto’s, kunnen we je nauwelijks een betere plek aanraden dan de Provence. Als je in de Provence bent, ontdek dan hun Chateau Vannières La Patience Rosé (Bandol) en Domaine Tempier Bandol Rouge. Deze twee wijnen zijn bijzonder luxueus, en we kunnen niet in woorden beschrijven hoeveel verschillende emoties we hebben gevoeld tijdens het drinken van deze heerlijke wijn.

Beaujolais

Beaujolais is niet alleen een geweldige bestemming voor zijn wijn, maar ook voor de lokale restaurants. Net als in Bourgondië krijgt je hier een overvloed aan prachtige landschappen die je de adem zal ontnemen. Enkele van de wijnen die we absoluut aanbevelen uit deze regio zijn onder andere Château du Châtelard 2016 Renaissance, Beaujolais Nouveau en Domaine Anita Coeur de Vigneronne, Moulin-à-Vent.

Champagne

We weten niet zeker of de regio naar de drank is vernoemd of dat de drank naar de regio is vernoemd, maar zoals de naam al doet vermoeden, is champagne uitsluitend bekend om zijn lekkere champagne. Hier zijn een paar wijnen uit de regio die je eens moet proberen: Pierre Moncuit Blanc de Blancs NV, Krug Clos d’Ambonnay Blanc de Noirs Brut en Delamotte NV Blanc de Blancs.

Wij hopen dat dit basisartikel over de te bezoeken wijnregio’s in Frankrijk je heeft geholpen. Merk op dat Frankrijk ook beroemd is om zijn rijke geschiedenis, dus een bezoek aan één van de historische wijnhuizen zal je een geweldige ervaring geven.