Waar moet je rekening mee houden als je in een huurauto door Noorwegen rijdt?

Autorijden in Noorwegen kan een prachtige ervaring zijn in vergelijking tot andere delen van Europa. Er is minder verkeer en de wegen zijn in uitstekende staat. Daarnaast is het makkelijk om je weg te vinden in Noorwegen. Ook zijn er een aantal unieke en enge bergwegen die je alleen in Noorwegen vindt.

Natuurlijk heb je een auto nodig om in Noorwegen te kunnen rijden. Als je op vakantie bent kun je het best een auto huren. Er zijn veel autoverhuurbedrijven in Noorwegen die verschillende aanbiedingen hebben voor toeristen. Je kunt ze snel online met elkaar vergelijken om de goedkoopste huurauto te vinden. Je kunt zelfs in de stad naar prijzen vragen als je daar bent.

Het is slim om van tevoren te reserveren, dit maakt het vaak ook goedkoper. Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van de last-minute deals. Verhuurbedrijven in Noorwegen, zoals Rent-a-Wreck is gespecialiseerd in goedkope huurauto’s. Dit zijn gebruikte auto’s. De prijzen hangen af van de afstand die je gaat rijden, dus lees de regels goed door voordat je er gebruik van maakt. Er zijn in Noorwegen ook veel internationale verhuurbedrijven, zoals Avis, SIXT, Hertz en Thrifty. Ze geven allemaal goede dekking in het hele lang en je kunt de prijzen van deze verhuurbedrijven eenvoudig online met elkaar bekijken en vergelijken.

NoorwegenBedenk wel van tevoren dat je minimaal 21 jaar moet zijn om een auto te kunnen huren in Noorwegen. Ook moet je rijbewijs minimaal één jaar oud zijn. Als je een rijbewijs van een EU-land hebt, dan kun je ook rijden in Noorwegen. Maar, als je geen foto op je rijbewijs hebt, dan heb je internationale rijtoestemming nodig voordat je in Noorwegen mag rijden.

Waar je ook rekening mee moet houden, zijn de tolwegen. Hier kun je niet met cash betalen. De tolhuisjes maken gebruik van kentekenherkenning en tollabels. Vraag dus vooraf bij uw autoverhuurbedrijf zelf een prepaid tolpas (tegen meerprijs) om te voorkomen dat je forse kosten betaalt.

Nadat alles is geregeld met uw huurauto, gaat u op pad om de ongelooflijke fjorden en prachtige arctische landschappen van Noorwegen te zien. Je kunt je zinnen zetten op de schilderachtige Lofoten-eilanden, de beste plek voor wandelaars, vogelspotters en degenen die een once-in-a-lifetime uitzicht willen krijgen op het ongerepte en ongerepte noorden van Noorwegen. Dit is ook de beste plek om de arctische fjorden te verkennen.

Of je kunt de cirkelvormige Norway Express Route nemen en langs het centrale deel van de Noorse kust reizen en jouw reis beëindigen in Bergen. Je kunt enkele van de mooiste fjorden zien en bestemmingen aan de kust, aan het meer en in het binnenland verkennen.